Τμήμα μαγειρικής ζαχαροπλαστικής

Ολιγομελή τμήματα που εξασφαλίζουν την μέγιστη απόδοση των μαθητών

Η ειδικότητα που διδάσκεται είναι Επαγγελματική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική. 
Η φοίτηση διαρκεί δυο χρόνια, όπου το κάθε έτος χωρίζεται σε δυο περιόδους :

1) Θεωρητική/Εργαστηριακή περίοδος  (15 Οκτώβρη έως 15 Μαΐου) όπου λαμβάνουν χώρα τα μαθήματα. Στο τέλος της περιόδου γίνονται οι εξετάσεις του έτους. 
2) Πρακτική άσκηση (Ιούνιο έως Σεπτέμβρη), όπου οι μαθητές εργάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες, με τις οποίες συνεργάζεται η σχολή. 
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι μαθητές πληρώνονται με το νόμιμο μισθό ασκούμενου και παράλληλα τους παρέχεται δωρεάν σίτιση και στέγαση. 

Στην προσπάθεια μας για τη μέγιστη απόδοση των μαθητών, δημιουργούμε ολιγομελή τμήματα και λειτουργούν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια προσαρμοσμένα στο πρόγραμμα των μαθητών. 

Οι καθηγητές που διδάσκουν είναι απόφοιτοι Τουριστικών Σχολών και επαγγελματίες σε μεγάλες και καταξιωμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. 

Στο τέλος των δύο ετών και μετά την διεξαγωγή των τελικών εξετάσεων και την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης οι μαθητές λαμβάνουν Βεβαίωση Σπουδών. 

  • Μαγειρική τέχνη Ι
  • Στοιχεία ζαχαροπλαστικής
  • Εργαστηριακές εφαρμογές
  • Υγιεινή
  • Ανατομία Κρεάτων
  • Τροφογνωσία
  • Ζαχαροπλαστική 
  • Εργαστηριακές εφαρμογές 
  • Αλλοδαπές κουζίνες 
  • Λογιστική Κόστους 
  • Σύνθεση μενού