Το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Γαστρονομίας «Πανδαισία Chef Lab» λειτουργεί στην πόλη της Καβάλας από το 1998.
Η ειδικότητα την οποία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει είναι : Επαγγελματική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική.
Η εκπαίδευση γίνεται στο χώρο μας με σύγχρονες μεθόδους και εξελιγμένα μέσα τόσο στα θεωρητικά όσο και στα εργαστηριακά μαθήματα, ώστε να μπορεί ο μαθητής να μαθαίνει σε ένα άνετο και σύγχρονο περιβάλλον.
Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργούμε επιτυχημένους επαγγελματίες, που θα αναλαμβάνουν άμεσα υπεύθυνες θέσεις εργασίας.
Για αυτό άλλωστε η σχολή έχει έως τώρα απόφοιτους, που σήμερα είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ή διοικούν τις δικές τους επιχειρήσεις.
Παράλληλα με τα μαθήματα η σχολή συμμετέχει και σε εκδηλώσεις γαστρονομικού αλλά και κοινωνικού περιεχομένου όπως:
- Έκθεση καλλιτεχνικής κουζίνας 15 - 16 Μαΐου 2004 στο Διοικητήριο Καβάλας.
- Έκθεση καλλιτεχνικής κουζίνας Μάιος 2005 στο Λιμάνι της Καβάλας
- Συμμετοχή στην τηλεοπτική εκπομπή «Στην κουζίνα της μαμάς» (30 Νοέμβρη 2007).
- Συμμετοχή στην 15η έκθεση Βιομηχανίας –Βιοτεχνίας – Χειροτεχνίας του επιμελητηρίου Καβάλας (22-27 Σεπτέμβρη 2007).
- Συμμετοχή στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Λέσχης αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος « Ολύμπιος Ζευς».
- Workshop ζαχαροπλαστικής για παιδιά στην γιορτή του Τσίπουρου.
- Kavala Expo (2009 26/9 έως 01/10).
- Workshop ζαχαροπλαστικής για παιδιά στο ΠαιδόCosmopolis (18/7/2009).
- Συμμετοχή και 4 διακρίσεις στον 7ό Πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης της Λέσχης αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος « Ολύμπιος Ζευς».
- Κριτική επιτροπή σε διαγωνισμό μαγειρικής πολιτιστικών συλλόγων στο Καλαμπάκι Δράμας (18/12/2011).
- 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης με συμμετοχή βαλκανικών Χωρών (Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2011).
- 8th International culinary Competition of southern Europe (Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2013).
- 9th International culinary Competition of southern Europe (Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2015).